nespy lapsi

Kaikille sopiva kalustus kouluun

Erilaiset oppimisympäristöt sopivat eri lapsille. Me AJ:lla teemme töitä luodaksemme nepsy-lapsille sopivia tiloja kouluun. Emme kuitenkaan keskity auttamaan vain heitä, joilla on nepsy-diagnoosi. Pyrimme myös parantamaan koulujen tiloja yleisesti niin, että ne ovat osallistavampia kaikille oppilaille. 

Otetaan huomioon erityislasten tarpeet 

Olemme yhteistyössä ruotsalaisen Attention-nimisen järjestön kanssa kouluttaneet osaa henkilökuntaamme neuropsykiatrisissa haasteissa, jotta saisimme lisää tietämystä aiheesta kalustuksen näkökulmasta. Näin voimme suunnitella entistä paremmin nepsy-lapsille sopivia oppimisympäristöjä. Osa lapsista seuraa oppitunteja helpommin, jos heille annetaan mahdollisuus liikkua, kun taas toiset menestyvät parhaiten rauhallisessa oppimisympäristössä. Kun suunnitellaan tilat nepsy-lapset huomioiden, saadaan samalla parempi luokkahuone kaikille oppilaille. 

Mitä nepsy tarkoittaa?

Nepsy on lyhenne neuropsykiatrisista haasteista. Se kattaa ADHD:n, ADD:n, erilaiset autismikirjon haasteet, Touretten oireyhtymän ja kielelliset haasteet, kuten dysleksian. Se liittyy aivojen tapaan käsitellä tietoa ja aistimuksia eikä ole mittari yksilön älykkyydestä. Nepsy-lapsilla on usein vaikeuksia keskittymisen, impulsiivisuuden ja sosiaalisten koodien tulkinnassa. Toisaalta nepsy sisältää useita vahvuuksia ja kykyjä, kuten tarkkuuden ja luovuuden. 

nepsy tarkoittaa
nepsyt

Vinkkejä sisustukseen – näin otat huomioon myös nepsy-lapset 

  • Vähennä melua 
    Käytä akustiikkatuotteita ja sermejä alentaaksesi melutasoa luokkahuoneessa ja sen ulkopuolella. Kuulosuojaimet auttavat oppilasta keskittymään, kun halutaan suodattaa pois äänet kokonaan. Näin oppilaat voivat keskittyä paremmin oppitunneilla.
  • Kalusta työpisteet yksilötehtäviä varten 
    Joidenkin oppilaiden on hyvä istua erillään muista, koska se auttaa heitä pysymään mukana opetuksessa ja keskittymään. Sermeillä rajatut oppilaspöydät minimoivat häiriöt muusta luokasta ja luovat turvallisen oppimisympäristön.
  • Investoi sensorisiin apuvälineisiin 
    Stressiä ehkäisevät lelut, aktiivijakkarat, poljinlaitteet ja paljon muuta. Nämä tuotteet auttavat lapsia purkamaan energiaansa häiritsemättä muita.
  • Hanki myös pehmeitä kalusteita 
    Jotkut lapset voivat keskittyä paremmin muualla kuin oppilaspöydän ääressä, esimerkiksi mukavassa nojatuolissa tai säkkituolissa. Sohvat ja pehmeät materiaalit luokkahuoneessa alentavat myös melutasoa. 

Lue lisää sisustusvinkkejä luokkahuoneeseen, jossa nepsy-lapset on huomioitu. 

Me autamme luokkahuoneen sisustuksessa 

Asiantuntevat projektimyyjämme auttavat mielellään koulujen ja julkisten tilojen kalustamisessa. Kaipaatko inspiraatiota vai apua luokkahuoneen suunnittelussa? Lähetä meille sähköpostia tai soita meille

Lähetä sähköposti projektimyyjälle