Näin teet tunnelmataulun ja onnistut projektissasi
Tunnelmataulu on hyödyllinen eri tavoin. Se voi auttaa sinua myymään ideaasi tai selittää työkavereille miten työstetään projektia eteenpäin. Se sopii hyvin myös inspiraation keräämiseen esimerkiksi työtilan sisustusprojektissa.
Leikkaa ja liimaa – digitaalisesti tai käsin
On mahdollista tehdä digitaalisia tunnelmatauluja eri ohjelmissa. Tätä varten löytyy myös appeja ja muita digitaalisia työkaluja, jotka on suunniteltu nimen omaan tunnelmataulujen tekemiseen.
Jos mieluummin haluat tehdä töitä analogisesti, tunnelmatauluksi sopii hyvin esimerkiksi perinteinen ilmoitustaulu, johon liität asioita nastoilla, tai magneettitaulu tai lasikirjoitustaulu, johon voit piirtää, kirjoittaa ja kiinnittää asioita magneeteilla. Suuremman tunnelmataulun tekemiseen voidaan käyttää esimerkiksi siihen sopivaa seinäkettä.
Näin teet tunnelmataulun – kahdeksan askelta
- Määrittele tarkoitus ja tavoitteet: aloita päättämällä, mitä haluat saavuttaa tunnelmataululla. Onko se työtilan sisustussuunnittelua, graafisen profiilin luomista vai konseptin kehittämistä varten? Mitä selkeämpi olet tavoitteessasi, sitä helpompi on kerätä materiaalia tauluun varten.
- Kerää inspiraatiota: kuvia, värikarttoja, valokuvia, kangasnäytteitä ja muita visuaalisia elementtejä, jotka haluat sisällyttää tauluusi. Voit käyttää kaikkea lehtileikkeleistä, valokuvista ja digitaalisista kuvista värinäytteisiin, kangaspaloihin ja luonnoksiin. Kerää materiaalia, joka edustaa sitä tyyliä ja tunnelmaa, jonka haluat saavuttaa.
- Järjestä ja kategorisoi: lajittele kerätty materiaali ryhmiin ja kategorioihin, kuten väreihin, tekstuureihin, kuvioihin ja valokuviin jne. Näin saat yleiskuvan eri elementeistä ja näet miten ne sopivat yhteen.
- Valitse asettelu: päätä miten haluat järjestää tunnelmataulun visuaalisesti. Voit käyttää ilmoitustaulua, digitaalista työkalua tai appia. Valitse asettelu sekä värit ja fontit, jotka toimivat parhaiten kerättyyn materiaalin ja tyylin kanssa.
- Asettele elementit tauluun: aloita asettelemalla materiaalit tunnelmataulun valitun asettelun mukaisesti. Värien, tekstuurien, kuvoiden ja tekstien välille on hyvä luoda tasapaino. Samanlaiset elementit voidaan ryhmitellä yhteen, tai luoda kontrastia sijoittamalla erilaisia materiaaleja vieretysten. Kokeile eri tapoja, niin näet mikä toimii parhaiten.
- Säädä ja muokkaa: kun olet liittänyt kaikki elementtisi tunnelmatauluun, ota aikaa säätääksesi ja muokataksesi niitä, jotta saavutat parhaimman visuaalisen tasapainon ja harmonian sekä selkeän kokonaisuuden. Saatat joutua siirtämään, lisäämään tai poistamaan tiettyjä elementtejä, jotta saat oikean tunnelman ja ilmeen tauluusi.
- Arvioi ja pohdi eri valintoja: Arvioi lopuksi tunnelmataulusi ja mieti, saavutetaanko sillä tavoitteesi ja tunnelmataulun tarkoitus. Säädä elementtejä tarvittaessa lisää varmistaaksesi, että tunnelmataulu on selkeä ja helposti ymmärrettävä, etenkin jos sen on tarkoitus on inspiroida myös muita.
- Käytä tunnelmataulua työssäsi: käytä valmista tunnelmataulua viitteenä ja inspiraationa projektin aikana sekä raportointia tai esitystä varten. Se voi auttaa sinua, kollegoitasi tai asiakkaitasi tekemään päätöksiä suunnittelu-, materiaali- ja värivalinnoista sekä viestimään visiostasi.
Yhteenveto
Tunnelmataulu voi olla tehokas työkalu projektien ja ideoiden visualisointiin ja viestintään. Aloita tunnelmataulun tekeminen määrittelemällä tarkoituksesi ja tavoitteesi, keräämällä inspiraatiota sekä järjestämällä ja luokittelemalla materiaalit. Valitse tarkoituksenmukainen asettelu, jolla haluat työskennellä. Säädä ja muokkaa tunnelmataulua visuaalisen tasapainon saavuttamiseksi ja käytä sitten tunnelmataulua projektisi inspiraationa.
Riippumatta siitä, haluatko tehdä digitaalisen vai analogisen tunnelmataulun, se voi luovana työkaluna auttaa sinua onnistumaan projektissasi ja välittämään visiosi tehokkaasti.
Kysy meiltä tunnelmatauluksi sopivista tuotevaihtoehdoista!
Jos kaipaat lisätietoa tuotteistamme, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme. Autamme mielellämme.