Kokoushuoneen sisustus - Lue vinkkimme

Kokoushuoneen sisustus

Hyvin sisustettu neuvotteluhuone innostaa kokoukseen osallistuvia käyttämään luovuuttaan. Se tuntuu viihtyisältä ja on käytännöllinen. Siellä erilaiset persoonallisuudet voivat tehdä yhteistyötä. Kokoushuoneessa on hyvä olla mahdollisuus sekä esitysten pitämiseen että keskusteluille, tapaamisille ja työpajoille. Suunnitteletko neuvotteluhuoneen tai suuren kokoushuoneen sisustamista? Sisustuskonsultti Camilla Hassbjer tuo tässä artikkelissa esille parhaat vinkkinsä seinien väristä kokouskalusteiden valintaan. 
On tärkeä, että huone on rauhallinen ja harmoninen. Ihmiset, jotka ovat kokoushuoneessa, tuovat myös runsaasti väriä tilaan.
Camilla Hassbjer

Toimivan neuvotteluhuoneen sisustuksen ensimmäinen askel on tarvekartoitus. Jotta lopputulos vastaisi tarvetta, on tiedettävä huoneen tarkoitus – minkälaisiin kokouksiin huonetta käytetään? Kun tarkoitus on tiedossa, erilaiset tarpeet on mahdollista pilkkoa pienempiin osiin ja selkeisiin kysymyksiin, kuten: 

  • Kuinka monta istumapaikkaa huoneessa tarvitaan?
  • Mitä kokoustekniikkaa kokoushuoneessa tulisi olla?
  • Minkälaiset neuvottelukalusteet sopivat parhaiten tilaan? 
  • Tarvitaanko pehmustettuja ja siten mukavia neuvottelutuoleja vai riittääkö yksinkertaisemmat, pinottavat kokoustuolit? Ehkä tarvitaan molempia? 

Yhdessä kokoushuoneessa yksi iso kiinteä neuvottelupöytä voi toimia parhaiten, mutta toista neuvotteluhuonetta saattaa palvella paremmin useista pienistä pöydistä muodostuva joustava kalusteratkaisu.  
 
– Niitä yhdistämällä ja erottamalla voidaan sitten helposti rakentaa esimerkiksi U-muotoinen pöytämuodostelma, tai pöydät voi tarvittaessa yhdistää ja erottaa toisistaan pienryhmiä varten, sanoo Camilla Hassbjer, sisustuskonsultti ja projektipäällikkö, joka on erikoistunut yritysten ja julkisten tilojen tarpeisiin.
kalusteet neuvotteluhuoneeseen
Kalusteryhmä FLEXUS + WHISTLER
kokoushuoneen sisustus
Neuvottelupöytä AUDREY

Tekstiilit parantavat äänimaisemaa

Toimivan neuvotteluhuoneen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat ääniympäristö ja valaistus.  

– Kuuntele kokoushuoneen akustiikkaa ja pehmennä sitä tarvittaessa tekstiileillä, esimerkiksi matoilla ja verhoilla. Voit vaikuttaa huoneen äänimaisemaan myös kalustevalinnoilla, Camilla huomauttaa. Valitse esimerkiksi tekstiiliverhoillut neuvottelutuolit ja kokeile kokouspöydäksi AJ Tuotteiden akustista neuvottelupöytää. 
 
Valaistuksessa Camilla itse suosii epäsuoraa valaistusta.  
 
– Valaistuksen suhteen työskentelen itse mieluiten epäsuoran valon kanssa, sillä se tuo huoneeseen miellyttävän tunnelman. Epäsuora valaistus rakentaa huoneeseen pehmeyttä ja lämpöä, jolloin huone ei tunnu niin sieluttomalta ja kovalta. On hyvä, jos valoa voidaan himmentää tai kirkastaa toiminnan mukaan. 

kokoushuoneen pöytä

Tekniset laitteet ja muut työvälineet 

Neuvotteluhuoneessa tarvittavat tekniset laitteet kannattaa ajatella osaksi huoneen sisustusta jo alusta lähtien. On hyvä pohtia esimerkiksi miten tekniset laitteet ja niiden johdot saadaan sijoitettua siten, ettei niihin kompastu. Myös kokoukseen osallistujilla on usein omia laitteita ja johtoja mukana. Miten niiden käyttö ratkaistaan, jotta voidaan välttyä lattialla ja pöydällä risteileviltä johdoilta? Käytä johtokoreja pöydän alle, johtopidikkeitä ja työtasoon upotettavia pistorasioita, niin järjestys pysyy yllä ja tila siistinä. 
 
– Sisustajana pyrin aina siihen, että johdot näkyvät mahdollisimman vähän. Mielestäni jokaisessa tilassa, jossa käytetään tekniikkaa, tulisi aina käyttää myös johtolaatikoita tai pöytään integroituja pistorasiapaneeleja. Ne pitävät ympäristön huomattavasti siistimpänä ja turvallisempana, Camilla miettii. 
 
Camilla muistuttaa myös perinteisistä neuvotteluhuoneen työvälineistä. Hän kertoo, että teknisten laitteiden ohella neuvotteluhuoneessa olisi hyvä varautua myös perinteisiin viestintävälineisiin, jotta ajatuksia voisi jakaa tarvittaessa piirtämällä tai kirjoittamalla. Neuvotteluhuoneeseen kannattaa siksi tuoda myös ainakin fläppitauluja ja valkotauluja. Kun käytetään valkotaulua, viestiä on helppo tehostaa kätevän suunnittelusarjan avulla, johon kuuluu magneettisia nuolia, numeroita ja merkkejä. 

neuvotteluhuoneen kalusteet

Neuvotteluhuoneen värimaailma

Camilla ohjeistaa pohtimaan huoneen luonnetta värien valinnassa: millainen on huoneen lattia? Entä seinät; onko niissä tapetti vai tietyn värinen maali?

Kun huonetta sisustetaan, olisi hyvä pyrkiä pitämään materiaalit ja värit tasapainossa. Camilla itse kertoo käyttävänsä värejä aina maltillisesti kokoustiloissa.   
 
– Kannattaa muistaa, että jokainen meistä tuo jo omalla persoonallaan lisää väriä huoneeseen, hän vinkkaa. 

Lue lisää toimiston värisuunnittelusta

laadukkaat toimistokalusteet

Vinkkejä onnistuneeseen konferenssiin

  1. Suunnittele konferenssi ajoissa.
  2. Tarkista, että tekniset laitteet toimivat.
  3. Selkeä agenda varmistaa, että osallistujat voivat valmistautua konferenssiin. 
  4. Lisää aikatauluun monia lyhyitä taukoja.
  5. Pidä kiinni aikataulusta, jotta poikkeamat eivät häiritse osallistujia.
  6. Agendassa on hyvä olla vähintään yksi interaktiivinen toiminta. Näin osallistujat pystyvät paremmin keskittymään koko päivän.
  7. Mukavat konferenssituolit ovat tärkeitä pitempiaikaisten kokoontumisten aikana. 
Kaipaatko apua kokoustilojen kalustamiseen? Ei hätää, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.  Autamme mielellämme! 

FAQ

Kokoushuoneen sisustuksen suunnittelussa voi ottaa huomioon erilaiset tarpeet ja preferenssit seuraavilla tavoilla:

  • Joustavuus: Suunnittele kokoushuoneen kalustus ja tila niin, että se mahdollistaa erilaisten kokousmuotojen, kuten neuvottelujen, ryhmätyöskentelyn tai esitysten, järjestämisen. Käytä muunneltavia tai liikuteltavia kalusteita, kuten pöytiä, tuoleja ja näyttöjä, jotta tilan muokkaaminen eri tarpeisiin on helppoa.
  • Ergonomia: Huolehdi siitä, että huoneessa on ergonomisia kalusteita, kuten säädettäviä tuoleja ja pöytiä, jotka mahdollistavat mukavan istuma-asennon ja tukevat hyvää työasentoa. Tarjoa myös tarpeeksi tilaa ja järjestelymahdollisuuksia, jotta osallistujat voivat liikkua vapaasti ja tuntea olonsa mukavaksi.
  • Teknologia: Varmista, että huoneessa on riittävästi ja helppokäyttöistä teknologiaa, kuten hyvä äänentoisto- ja näyttöjärjestelmä. Tarjoa myös erilaisia liitäntämahdollisuuksia eri laitteille, jotta osallistujat voivat jakaa tietoa ja tehdä esityksiä sujuvasti.
  • Visuaalinen ilme: Valitse sisustuselementtejä ja värimaailmaa, jotka luovat miellyttävän ja inspiroivan ilmapiirin. Voit harkita esimerkiksi rauhoittavia värejä, taidetta tai luonnoninspiroitua sisustusta. Pyri kuitenkin pitämään sisustus neutraalina ja ammattimaisena, jotta se sopii erilaisiin kokoustilanteisiin.
  • Yksityisyys ja äänieristys: Varmista, että kokoushuoneessa on riittävä äänieristys, jotta keskustelut pysyvät yksityisinä ja häiriötekijät vähenevät. Harkitse myös mahdollisuutta käyttää äänenvaimentavia materiaaleja tai tilanjakajia tarvittaessa.
  • Esteettömyys: Huomioi kokoushuoneen sisustuksessa esteettömyyden periaatteet. Huolehdi esteettömästä pääsystä huoneeseen, tarjoa riittävästi tilaa pyörätuoleille ja mieti tarvittaessa muita apuvälineitä tai muutoksia sisustuksessa, jotta kaikki osallistujat voivat osallistua kokouksiin mukavasti.
Korkeussäädettävän neuvottelupöydän avulla voidaan helposti vaihdella perinteisen istumisen ja seisomakokouksen välillä. Terveydelle on hyväksi vaihdella työasentoa työpäivän aikana, myös kokouksissa. 
Konferenssi on suurempi kokoontuminen, jossa osallistujat syventyvät tiettyyn aiheeseen. Konferenssissa on yleensä niin luentoja kuin keskusteluita. 
Hybridikokouksessa vain osa kokouksen osallistujista on fyysisesti paikalla kokoushuoneessa. Muut osallistuvat kokoukseen digitaalisesti jonkun videoneuvottelupalvelun kautta, kuten Teams tai Zoom. 
Sisusta tila matoilla, paksuilla verhoilla ja kangasverhoiluilla tuoleilla. Jos tilassa tästä huolimatta kuuluu jälkikaiuntaa, yksi ratkaisu on hankkia ääntä vaimentavat paneelit seiniin ja tarvittaessa myös kattoon. 
Konferenssin päätteeksi on hyvä käyttää hetki siihen, että tarkistetaan, onko tavoitteet saavutettu. Tämä antaa osallistujille mahdollisuuden pohtia käsiteltyjä aiheita. 

Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
Ole hyvä ja odota...
*Klikkaamalla "Tilaa uutiskirje" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.