Vinkkejä harmonisen ja tehokkaan toimistoympäristön toteuttamiseen

Vinkkejä harmonisen ja tehokkaan toimistoympäristön toteuttamiseen - Vierasblogi: Frida Ramstedt “Trendenser”

Toimiston sisustaminen voi olla melkoinen haaste ja suuri investointi. On monia asioita, jotka on otettava huomioon, jotta työympäristö olisi sekä näyttävä että toimiva. Tässä artikkelissa annan parhaat vinkkini työhyvinvointia tukevan työpaikan luomiseen. Neuvoni sisältävät mm. miten viherkasveja ja muita luonnollisia elementtejä voi lisätä tilaan harmonian luomiseksi, miten valita sopiva toimistotuoli ja neuvottelupöytä sekä miten parantaa keskittymistä avotoimistoissa.

Kolme vinkkiä luonnollisten elementtien lisäämiseksi toimistoympäristöön

  1. Helppo tapa lisätä luonnollisia elementtejä toimistoympäristöön on lisätä tilaan viherkasveja. Kasveja ei kannatta sijoittaa satunnaisesti - yritä luoda vaihtelua vaihtelemalla lehtien muotoja ja kokoja harmonisen sommitelman aikaansaamiseksi.

  2. Lisää yksityiskohtia puusta ja kivestä. Kalusteet, joissa näkyy puun syyt ja kivien kuviot, tuovat luonnollista epäsäännöllisyyttä ja rauhoittavat sekä rikkovat yksivärisiä pintoja. Mutta kohtuudella - liika epäsäännöllisyys voi luoda levottomuuden tunnetta.

  3. Vaihtele materiaalien ja tekstuurien välillä. Anna sileiden lasipintojen ja maalattujen pintojen kohdata karkeammat tekstiilit ja rakenteelliset matot, jotka antavat huoneelle enemmän luonnetta - vaikka sisustuksen värit olisivat sävy sävyyn. Tämä antaa myös valolle jotain, mihin laskeutua, ja luo luonnollisia varjoefektejä verrattuna pelkkiin sileisiin pintoihin.
Puinen työpöytä ei heijasta päivänvaloa yhtä voimakkaasti kuin valkoinen pinta ja vähentää siten häikäisyn riskiä. Se ei myöskään ime itseensä yhtä paljon valoa kuin musta työpöytä.

Vinkkejä keskittymisen parantamiseksi avoimessa toimistotilassa 

Avoin toimistotila mahdollistaa tilan tehokkaamman hyödyntämisen, mutta se luo myös haasteita työrauhan suhteen. Kolme ratkaisuvinkkiä:

  1. Kotona työskentely koetaan usein tehokkaammaksi, koska kollegat eivät häiritse tai keskeytä työntekoa. Ratkaise tämä käyttämällä ääntä vaimentavia lattiaseinäkkeitä työpisteiden välillä, jotka suodattavat pois keskustelujen sorinan sekä askelten ja tuolin äänet.

  2. Väliseinät auttavat myös rajoittamaan visuaalisia ärsykkeitä, mikä on tärkeämpää keskittymiselle kuin uskoisi. Joskus riittää, että näkee toisen paperipinot, työtehtävät tai jopa kehonkielen, että itse reagoi tilanteeseen.

  3. Rakenna istumapaikkoja spontaaneille keskusteluille toimistossa, mielellään hieman kauempana työpisteistä. Näin kannustetaan heitä, jotka ovat käymässä keskustelua, siirtymään niihin, jolloin vältetään monia yleisiä häiriötekijöitä avotoimistossa.

Melun hallinta ja CLEAR SOUND

Kalusteilla voidaan tehdä paljon miellyttävämmän ääniympäristön luomiseksi.

  • Sisusta pehmeillä materiaaleilla, kuten matoilla ja pehmustetuilla kalusteilla, koska ne toimivat ääntä vaimentavina elementteinä tilassa.

  • Huomaa, että myös kirjahyllyt ja avoimet säilytysratkaisut auttavat murtamaan ja hajottamaan ääniaaltoja verrattuna suljettuihin säilytysratkaisuihin, jotka sen sijaan heijastavat ääntä.

  • Valitse sopivat kalusteet. Kun työntekijä tarvitsee yksityisyyttä ja rauhaa avoimessa tilassa, CLEAR SOUND -nojatuoli on täydellinen ratkaisu.

  • Luo paikkoja spontaaneille keskusteluille, puheluille tai digitaalisille kokouksille. Näin puhe ei häiritse kollegoita, jos ne sijoitetaan hieman kauemmaksi työpisteistä.

 

Kolme tapaa optimoida avoin tilaratkaisu siirrettävien säilytyskalusteiden avulla 

  1. Luodaksesi eri vyöhykkeitä avoimeen tilaan, käytä toimistohyllyjä ja kaappeja tilanjakajina. Käyttämällä niitä seininä voit luoda huoneita huoneeseen. Vinkki! Valitse hyllyt, joissa on pyörät, jotta voit helposti ja nopeasti muuttaa kalustusta tarpeen mukaan.

  2. Matalat toimistokaapit ja kirjahyllyt avotoimistossa parantavat myös ääniympäristöä. Kirjojen selkämykset ja kansiot vaimentavat ääntä ja vähentävät kaikumista.

  3. Suljettu säilytystila voi auttaa säätelemään aistimuksia ja vähentämään häiriötekijöitä. Heille, jotka ovat herkkiä sotkuisille ympäristöille ja joilla on vaikeuksia keskittyä, kaapit rulo-ovilla ja laatikoilla voivat auttaa piilottamaan tarpeettomat tavarat, ei vain siistimmän ilmeen vuoksi vaan myös vähentääkseen häiriötekijöitä työskentelyn aikana.

6 vinkkiä, kun valitset työtuolia

Tiedätkö, mitä pitää huomioida, kun olet valitsemassa työtuolia? Tämä tarkistuslista on hyvä pitää mielessä.

  1. Onko tuolin korkeus säädettävissä?
    Toimistotuolin istuinkorkeuden tulisi olla 41-45 cm lattiasta istuinpintaan (riippuen kuinka pitkä olet ja kuinka korkea pöytäsi on). Tämä on sopiva korkeus, jotta voit istua jalkapohjat lattialla ja ylävartalo oikealla korkeudella pöytään nähden, ranteet suorassa näppäimistön suhteen ja katse oikealla tasolla näytön kanssa. Koska kaikkien kehot ovat erilaisia, on hyvä, että tuolit ovat säädettävissä.

  2. Millainen istuma-asentosi on?
    Tukeeko tuoli alaselkääsi vai valahdatko kumaraan asentoon kaula taipuneena? Selkänojan tulisi tukea alaselkääsi, jotta voit jakaa osan alavartalon painosta ylävartalolle.

  3. Tukeeko istuin?
    Riippuen jalkojesi pituudesta, jotkut tuolit voivat tuntua liian pieniltä tai suurilta. Huomioi myös, että polvitaipeen eteen, istuimen ja polvitaipeen väliin, tulisi jäädä noin nyrkin kokoinen tila. Tämä on tärkeää, koska siellä verisuonet ja hermot sijaitsevat melko pinnalla, ja jos istuin painaa tätä kohtaa, verenkierto heikkenee. Tämä voi johtaa ongelmiin, kuten turvonneisiin jalkoihin ja jalkateriin.

  4. Istutko vaakasuorassa?
    Valitse toimistotuoli, jonka istuinta voidaan kallistaa. Optimaalisesti istuimen etureunan tulisi olla hieman alempana kuin takareunan, jotta voit säilyttää alaselän ja kaulan hyvän asennon työpöydän ääressä työskennellessäsi. Ergonomisesti paras asento ei ole vaakasuora, vaan hieman eteenpäin kallistuva.

  5. Voitko vaihdella asentoa?
    On tärkeää vaihtaa istuma-asentoa päivän aikana. Yksi tapa tehdä tämä on valita tuoli, joka mahdollistaa kääntymisen ja jonka selkänoja voidaan kallistaa taaksepäin, kun haluat pitää tauon tai puhua puhelimessa pidemmän aikaa.

  6. Saavatko käsivarret tukea?
    Käsinojat, joita voi säätää sekä korkeus- että sivusuunnassa, voivat auttaa lievittämään käsivarsien, niskan, hartioiden ja olkapäiden lihasten rasitusta. Jos toimistossa on tilaa, tällainen tuoli on suositeltava, mutta on tärkeää, että säätömahdollisuudet sopivat juuri sinun kehoosi ja kyynärpään korkeuteen. Liian matala tai korkea käsinoja voi aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä.

Lue työtuolien osto-opas
Tiesitkö, että kannattaa vaihdella istuimia?
Työasennon vaihtaminen useita kertoja päivän aikana on avain terveempään työelämään - siksi on hyvä tarjota erilaisia istumisvaihtoehtoja, jotta työntekijät voivat vaihdella perinteisen toimistotuolin ja aktiivituolin välillä. Saatat ajatella, että asennon vaihtelulla ei ole suurta merkitystä, mutta tavallinen 40-tuntinen työviikko vastaa 2080 tuntia vuodessa.
Tiesitkö, että viisi jalkaa on enemmän kuin neljä?
Toimistotuolit, joissa on viisi jalkaa, ovat vakaampia kuin nelijalkaiset. Nelijalkaiset tuolit saattavat kaatua tai menettää tasapainonsa helpommin, kun siirrät painoasi tai kurotat jotakin. Jos tuolin jalkaosassa on vain neljä jalkaa, sen tulisi olla suunniteltu niin, että painopiste on mahdollisimman alhaalla kaatumisriskin välttämiseksi.

5 vinkkiä, kun valitset neuvottelupöydän muotoa

Pyöreät pöydät
+ Pyöreät pöydät helpottavat kokouksen osallistujien katsekontaktia kokouksen aikana.
- Pyöreät pöydät vievät usein enemmän tilaa ja tarvitsevat enemmän tilaa ympärilleen, jotta tuolia voi vetää ulos ja istua mukavasti. Kaikki kokoushuoneet eivät välttämättä ole tarpeeksi suuria tähän.

Pitkät pöydät
+ Pitkät pöydät ovat yleisin kokouspöytien muoto. Ne ovat hyvä vaihtoehto kokouksiin, jossa on selkeä "asiakaspuoli" ja "yrityspuoli". Tämä helpottaa tilannetta, jossa kaikki eivät tunne toisiaan etukäteen, sillä nopeasti voi hahmottaa, kuka edustaa mitäkin osapuolta neuvotteluissa tai projektikokouksissa.
- Pitkät pöydät voivat pidentää etäisyyttä puhujan ja muiden välillä, ja ne ovat vähemmän sosiaalisia, koska katsekontaktia on vaikeampi ylläpitää.

Veneenmuotoiset pöydät
+ Veneenmuotoinen pöytä parantaa katsekontaktia, sillä reunassa istuvat voivat nähdä paremmin keskellä tai pöydän päässä istuvat. Pyöristetyt reunat antavat myös pöydälle kevyemmän ilmeen verrattuna pitkään kokouspöytään.
- Veneenmuotoisissa pöydissä voi olla haittana, että ne eivät sovi laajoihin esityksiin, joissa tarvitsee levittää asiakirjoja ja papereita, sillä pöydän kulmat ovat kapeammat. 

Vinkkejä, kun valitset tuoleja kokoushuoneeseen 

Oikeat mitat 
Aloita tarkistamalla istuinkorkeus pöytäkorkeuteen nähden, jos kokoustuolien korkeutta ei voi säätää (maksimi suositeltu etäisyys istuimen ja pöytälevyn välillä on 27-30 cm). Säädettävät tuolit ovat joustavampia, sillä ne sopivat useampiin pöytiin ja tekevät istumisesta mukavaa kaikille, kehon mitoista riippumatta. Jos ostat valmiin paketin pöydästä ja tuoleista, AJ on jo laskenut optimaalisen etäisyyden puolestasi. 
 
Kääntyvät tuolit 
Pyörivät tuolit ovat sosiaalisempia, sillä voit helposti kääntyä puhumaan sille, joka on äänessä kokouksen aikana. Lisäksi tällaiset mallit helpottavat asennon vaihtelua pitkän istumisen aikana, mikä voi auttaa pitämään osallistujat virkeämpinä kokouksessa. 
 
Vältä jalkojen sotkeutumista 
Valitse tuolien jalat huolellisesti suhteessa pöydän jalkoihin - varmista, että kalusteet eivät sotkeudu toisiinsa. On myös tärkeää, että pöydän alla on 63 senttimetriä vapaata tilaa, jotta jalat eivät osu mihinkään, ja että pöydän jalat tai runko eivät törmää tuolin rakenteeseen. Jos ostat valmiin paketin, sisustajat ovat jo ajatelleet tätä. 
 
Oikeat pyörät oikealle lattialle 
Kääntyvät istuimet ja pyörät antavat enemmän liikkumisvapautta kokouksissa. Tarkista että pyörät ovat sopivat siihen alustaan, jolla ne seisovat. Perussääntö: pehmeät pyörät koville lattioille ja kovat pyörät pehmeille lattioille. 
 
Ota huomioon eri kehotyypit 
Millainen on valitsemasi tuolin istuimen muoto, leveys ja tuolin maksimikuormitus? Koska kokoushuoneen tuoleja käyttävät erilaiset henkilöt, on tärkeää huomioida eri kehon tyypit ja muodot. Näin kaikki voivat istua mukavasti. 
 
Vaikutukset kertaantuvat
Kun valitset eri mallien ja verhoilujen välillä, mieti miten valinnat vaikuttavat toisiin. Miltä tuoli näyttää ryhmässä monen samanlaisen kanssa? Värit korostuvat, muodot pienenevät. Vaaleat kalusteet näyttävät kevyemmiltä ja vaativat vähemmän tilavuutta. Leikittele visuaalisella ilmeellä huoneen koosta riippuen. Tummat verhoilut vähentävät likaisten jälkien riskiä, mutta voivat tehdä vaaleat hiukset ja roskat näkyvämmiksi. 
 

AJ:n valmiit kalustusehdotukset

Toimiston sisustaminen voi olla todellinen haaste ja investointi. Helpottaaksemme työtäsi me AJ Tuotteilla olemme kehittäneet käyttövalmiit kalustusehdotukset eri tilanteisiin, kuten modernin ja tyylikkään kokonaisuuden. Ehdotus sisältää tuotteita, jotka kaikki ovat keskusvarastossa ja heti toimitettavissa.

Lue lisää

Apua kalustamiseen suunnittelutiimiltamme

Kaipaatko apua toimiston kalustamisessa? Projektipalvelun ammittilaisemme auttavat sisustamaan inspiroivan ja toimivan työpaikan, jossa huomioidaan myös terveyttä edistävät asiat. Projektipalvelumme auttaa tarvittaessa koko kalustusprojektissa suunnittelusta asennukseen – veloituksetta.
Organisaatio
ViestikenttäLiitteet
Painamalla "Lähetä" vahvistan, että olen lukenut tietosuojakäytännön.

Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
Ole hyvä ja odota...
*Klikkaamalla "Tilaa uutiskirje" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.