Kannattavaa investoida teollisuuden ergonomiaan

Kannattavaa investoida teollisuuden ergonomiaan

Ergonomiseen työympäristöön sijoittavat valmistusyritykset voivat odottaa monia etuja tulevaisuudessa, erityisesti terveempien työntekijöiden muodossa, koska on pienempi riski rasitustiloihin. Hyvin suunniteltu työympäristö myös lisää teollisuusyritysten tehokkuutta ja kannattavuutta. Lisäksi tuotanto ja kuljetus sujuvoituvat, kun työpaja ja varasto on kalustettu ergonomisesti.

Ergonomia – pitkäaikainen investointi 

Kun työpaikka on räätälöity työntekijöiden tarpeisiin eikä päinvastoin, kaikki voivat paremmin. Hyvin suunnitelluilla ratkaisuilla tehokkuus kasvaa luonnollisesti ja työ helpottuu. Teollisuuden ergonomiaan tehdyt investoinnit johtavat tehokkaampaan tuotantoon ja vähentyneisiin sairauspoissaoloihin, mikä puolestaan kasvattaa yrityksen voittoja samalla kun riskit työntekijöiden rasitustiloihin ja vammoihin pienenevät.

Ergonomisten tarpeiden laiminlyönti voi johtaa tuki- ja liikuntaelinsairauksiin, jotka aiheuttavat pitkäaikaista kipua. Henkilökohtaisen epämukavuuden lisäksi yritys kärsii, kun työntekijät joutuvat sairauslomalle. Tuottavuus heikkenee, kun tärkeää asiantuntemusta puuttuu, ja yhdessä korvaavien työntekijöiden lisääntyneiden palkkakustannusten kanssa tilanne muuttuu nopeasti kalliiksi. Siksi ergonomian huomioiminen on tärkeää, kun päivitetään varaston ja työpajan kalustusta. 

Puhutaan ergonomiasta, mutta ei yhtä paljon sen suorasta vaikutuksesta liiketoiminnan tulokseen, tai siitä, mitä voidaan tehdä työympäristön parantamiseksi. On tärkeää, että työpaikka on sellainen, jossa työntekijät ovat tyytyväisiä ja voivat hyvin, mikä on myös yrityksen hyvinvoinnin kannalta tärkeää.
Peter Gunnarsson, teollisuuskategorian päällikkö, AJ Tuotteet

Arvokkaan asiantuntemuksen hyödyntäminen 

Jokainen yrityksen omistaja tietää, että asiantunteva henkilöstö on arvokas voimavara, jota tulee vaalia. Kun kokeneet työntekijät hoitavat työt, tehokkuus kasvaa, tuotteiden laatu paranee ja virheitä tapahtuu vähemmän. Tuotantoyritysten pätevä henkilöstö vähentää virheprosenttia, mikä puolestaan johtaa tulojen kasvuun. Hyvin suunniteltu työympäristö saa työntekijät jäämään yrityksen palvelukseen mieluummin kuin siirtyä muualle töihin.

Työntekijät, joille tarjotaan parhaat mahdolliset olosuhteet, parantavat luonnollisesti suoritustaan. Tämä lisää työtyytyväisyyttä ja hyvinvointia, sillä useimmat ihmiset tuntevat olonsa hyväksi tietäessään tekevänsä hyvää työtä. Harkittu kalustus helpottaa työtekoa ja tekee työpäivästä miellyttävämmän.

Kun yritys kiinnittää suurta huomiota ergonomiaan ja terveyteen liittyviin kysymyksiin, se luo myös turvallisuutta, joka on työpaikan houkutteleva ominaisuus. Työnantaja, joka huolehtii fyysisestä työympäristöstä, houkuttelee päteviä henkilöitä hakeutumaan uusiin rekrytointeihin. 

Parempi ergonomia on pitkän aikavälin investointi, eikä kaikkea tarvitse tehdä kerralla, vaan parannuksia voi tehdä askel askeleelta. Investointi hyvään työympäristöön on investointi yrityksen menestykseen.
Peter Gunnarsson, teollisuuskategorian päällikkö, AJ Tuotteet

Tuki- ja liikuntaelinsairaudet - yleinen syy työhön liittyviin terveysongelmiin 

Tuki- ja liikuntaelinsairaudet ovat yleisin työhön liittyvä terveysongelma EU:ssa. Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto määrittelee nämä sairaudet kehon rakenteiden, kuten lihasten, nivelten, jänteiden, nivelsiteiden, hermojen, rustojen, luiden ja paikallisen verenkiertojärjestelmän vaurioiksi. Yli puolet EU:n työvoimasta raportoi kärsivänsä tuki- ja liikuntaelinsairauksista "Work-related musculoskeletal disorders: prevalence, costs and demographics in the EU" -raportin mukaan. Tuki- ja liikuntaelinsairauksien kielteisiä vaikutuksia ei pidä aliarvioida. 

Ota yhteyttä saadaksesi neuvoja työpaikkasi ergonomisen optimoinnin suhteen. 

Suorita riskien arviointi 

Ensimmäinen askel ongelmien välttämiseksi on kartoittaa eri työtehtävät ja tehdä sitten riskien arviointi. Tarkista esimerkiksi pitkäaikainen seisominen ja istuminen, yksitoikkoiset liikkeet ja raskaat nostot sekä valaistus ja melutaso. Anna työntekijöiden osallistua arviointiin, sillä he ovat jokapäiväisen työnkulun asiantuntijoita. Kysy heiltä, mitkä työtehtävät aiheuttavat merkittävimmät terveysriskit ja onko ergonomisista työmenetelmistä riittävästi tietoa.

Pyydä rohkeasti apua työterveyden ja ergonomian asiantuntijoilta parhaiden mahdollisten tulosten saavuttamiseksi. Kun terveysriskit on tunnistettu, on aika mukauttaa työympäristöä ergonomian parantamiseksi. Eri työtehtävät edellyttävät erityyppisiä apuvälineitä. 

Näin nostat ergonomisesti ja säästät kehoasi

Uutiset ensimmäisten joukossa

Haluaisitko saada tietoa tuoteuutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista sekä vinkkejä työympäristön parantamiseen? Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaiset uutiset suoraan sähköpostiin.
Ole hyvä ja odota...
*Klikkaamalla "Tilaa uutiskirje" vahvistan, että olen tutustunut tietosuojakäytäntöön ja suostun henkilötietojeni käsittelyyn.